Gingerbread Cake

In Amerika is de term 'gingerbread' heel bekend. Het is eigenlijk een overkoepelende naam voor allerlei baksels met gember en melasse erin verwerkt. Melasse is in Nederland helaas wat lastiger te krijgen. Daarom gebruik ik gewoon keukenstroop in mijn recept. Het werkt echt perfect! Dit is zo een ontzettend lekkere Gingerbread Cake. Haal het vooral niet door de war met een speculaascake. Het is namelijk heel anders. Je moet het gewoon een keer geprobeerd hebben! En laat dit nu net de lekkerste Gingerbread Cake ooit zijn...

 

Voor 12 plakken cake

Ingrediënten:
300g bloem
1 tl bakpoeder
1/2 tl baksoda
2 tl gemberpoeder, 1 tl kaneel, 1/2 tl gemalen kruidnagel
1/2 tl zout
125g roomboter
300g schenkstroop
100g lichtbruine basterdsuiker
2 eieren
1/2 tl vanille extract
1 kuipje zure room (à 125g) 

Voor de frosting:
100g roomkaas 
1 el roomboter 
75g poedersuiker
5 à 6  el melk
1/2 tl vanille extract 

Benodigdheden:
Cakevorm van 25cm
Mixer
Steelpannetje
1 grote mengkom
1 kleine mengkom
Spatel
Garde
Bakpapier


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden. Bekleed de cakevorm alvast met een bakpapiertje.

Smelt de boter en de stroop samen in een steelpannetje. Breng het mengsel onder constant roeren aan de kook, draai het vuur uit en laat het hierna goed afkoelen. 

Meng in een grote mengkom de suiker, eieren, vanille door elkaar met een garde.  

Meng in een kleine mengkom de bloem met het bakpoeder, de baksoda, de specerijen en het zout.

Verder is het heel simpel: voeg de droge ingrediënten, het stroopmengsel en de zure room toe aan de grote mengkom en roer alles tot een glad beslag. Meng niet te lang, anders wordt je cake taai. 

Giet het beslag in de cakevorm en bak het Gingerbread ongeveer 55 à 60 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het Gingerbread volledig afkoelen als het uit de oven komt.

Voor de frosting hoef je alleen maar alle ingrediënten te mengen met een mixer. Zorg er wel voor dat de roomkaas en boter helemaal op kamertemperatuur zijn! Verdeel de frosting over de cake en smullen maar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.