Chocolademousse

Laatst ben ik met een vriendin de keuken ingedoken om lekkere nieuwe receptjes uit te proberen. Geweldig vinden we dat! Soms mislukken dingen compleet en soms verschijnen de lekkerste dingen op tafel. Zoals deze keer... Deze chocolademousse was zooo lekker! Hij heeft een hele volle chocoladesmaak maar toch is hij luchtig. Het is ook nog eens een super makkelijk recept. Echt, deze moet je maken!

 

Voor 4 à 6 personen

Ingrediënten:
200g pure chocolade 63%
2 eieren
250ml slagroom
3 el kristalsuiker

Benodigdheden:
1 au bain-marie pan
2 mengkommen
1 klein kommetje
Garde
Spatel
Handmixer


Bereidingswijze:
Smelt eerst de chocolade au bain-marie. Laat het daarna een beetje afkoelen.

Splits de eieren. Klop in een grote mengkom de eiwitten stijf met 1 eetlepel suiker. Doe dit met een handmixer. Kluts in een ander kommetje de eidooiers even door elkaar met een garde.  

Klop in een andere mengkom de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker.

Doe nu de gesmolten chocolade bij de eiwitten en meng even voorzichtig door met een spatel. Voeg de eidooiers toe en meng weer even door. Als laatste kun je de slagroom toevoegen. Meng alles voor de laatste keer door en verdeel de chocolademousse over 4 tot 6 glaasjes.

Laat de mousse nu 2 uur opstijven in de koelkast.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.