Bananenbrood
Tegenwoordig is bananenbrood heel populair. Je ziet ze in allerlei vormen en maten voorbijkomen. Gezond, glutenvrij of met chocolade... Mijn favoriet is eigenlijk gewoon het klassieke Amerikaanse bananenbrood. Met echte roomboter en kristalsuiker. Deze is zó lekker... Hier kan geen andere versie tegenop! Soms koop ik expres te veel bananen op de markt. Deze laat ik dan een paar dagen liggen tot ze helemaal bruin en gespikkeld zijn. Van deze bananen kan ik echt super blij worden! Maak dit bananenbrood één keer en je snapt waarom... Ik voeg meestal kaneel, rozijnen en noten toe aan het beslag. Dit is natuurlijk optioneel. Je kunt ook stukjes chocolade toevoegen, of stukjes fruit. Het is helemaal aan jou!
Voor 12 plakken cake
Ingrediënten:
4 overrijpe bananen
115g roomboter
150g kristalsuiker
2 eieren
1 tl vanille extract
60ml melk
250g bloem
1 tl bakpoeder
1 tl baksoda
1 tl kaneel
1/4 tl zout
1 handje rozijnen
1 handje gedroogde cranberry's
2 handjes gemengde noten
Benodigdheden:
Cakeblik van 30cm
1 grote mengkom
1 kleine mengkom
1 bord of snijplank
Garde
Spatel
Vork
Bakpapier
Bereidingswijze:
Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Vet een cakeblik in met wat roomboter en leg er een bakpapiertje in. Verwarm de heteluchtoven voor op 150 graden.
Prak de bananen fijn met een vork. Doe dit op een bord of snijplank. Zorg ervoor dat je een soort bananenpuree hebt gekregen.
Meng de boter met de suiker in een grote mengkom. Doe dit rustig met een spatel. Als het een geheel geworden is, kun je de geprakte bananen, de eieren, de melk en het vanille extract toevoegen. Pak de garde erbij en meng dit goed door elkaar.
Doe de bloem, bakpoeder, baksoda, kaneel en zout in een kleine mengkom en meng het even door elkaar. Voeg de rozijnen, cranberry's en de noten toe en roer weer goed door.
Voeg nu de droge ingrediënten toe aan de grote mengkom. Meng alles even kort door met de spatel. Giet het beslag in de cakevorm en bak het bananenbrood voor ongeveer 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven. Elke oven is anders dus controleer even met een satéprikker of het brood gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt is hij gaar!
Reactie plaatsen
Reacties