Italiaanse bonenburgers met courgette frietjes

Eindelijk is het me gelukt! Ik heb afgelopen weekend de perfecte vegetarische bonenburgers gemaakt! Ik ben nu eenmaal niet snel tevreden als het om mijn burgers gaat... Ik heb er echt al heel veel geprobeerd. Sommige vielen uit elkaar, anderen waren te droog en weer andere burgers waren gewoon te veel werk. Deze Italiaanse jongens zijn daarentegen stevig, sappig en super simpel om te maken. Uiteindelijk is dit helemaal mijn eigen recept. Ik denk dat ik er lekker mee ga variëren. Houd de website dus in de gaten voor meer heerlijke vegetarische burgers!

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
Voor de burgers:
1 blik cannellini bonen (à 310g)
3 zongedroogde tomaatjes
1 ei
1 handje Parmezaanse kaas, geraspt
2 tl Italiaanse kruiden
1 handje verse basilicum
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
3 à 4 el havermoutmeel
Peper/Zout 

Extra:
4 ciabatta broodjes
2 tomaten
2 handjes rucola
1 bol mozzarella (à 125g)
4 el mayonaise
2 tl groene pesto 
Courgette frietjes, klik hier voor het recept
Olijfolie


Bereidingswijze:
Bak de ciabatta broodjes zoals aangegeven op de verpakking. Maak de courgette frietjes zoals aangegeven in het recept.

Giet de bonen af en spoel ze om. Dep ze een klein beetje droog met een schone theedoek. Doe de bonen samen met de zongedroogde tomaatjes, het ei, de Parmezaan, de Italiaanse kruiden en de basilicum in een keukenmachine en maal fijn. Je kunt dit eventueel ook met een staafmixer doen. Doe dit mengsel in een mengkom.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak deze even kort in een koekenpan in een klein beetje olijfolie en doe ze daarna in de mengkom bij het bonenmengsel. Voeg nu 3 à 4 eetlepels havermoutmeel toe. Kijk zelf even hoeveel je nodig hebt. Het hoort een plakkerig mengsel te zijn!

Verhit wat olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de burgers aan beide kanten ongeveer 5 minuten. Je kunt het beste een bal vormen met je handen en deze pas plat drukken in de pan. Anders plakt het mengsel te veel.

Snijd de mozzarella in dunne plakjes en leg de plakjes mozzarella op de burgers. Bak ze nu nog 2 minuten met de deksel op de pan op laag vuur, om de mozzarella te laten smelten.

Snijd de tomaten in plakken en meng de mayonaise en de pesto in een kommetje. Nu kunnen we de burgers gaan bouwen! Snijd de broodjes doormidden en begin met wat pesto mayonaise. Leg de burger met de mozzarella erop, daarna wat tomaat en wat rucola.

Serveer de burgers met de courgette frietjes en wat extra pesto mayonaise. Super lekker!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.