Burrito's

Ben je ook zo'n fan van de Mexicaanse keuken? Dan kunnen Burrito's natuurlijk niet ontbreken in je repertoire. Deze heerlijke wraps zijn het ultieme comfortfood. Vooral als je ze serveert met wat zure room en deze guacamole. Heb je wel zin in Burrito's, maar niet zo'n zin in Mexicaans? Probeer dan deze Italiaanse wraps eens!  

 

Voor 3 personen

Ingrediënten:
6 wraps
1 doosje vegetarisch gehakt
1 ui
2 tenen knoflook
1 rood pepertje
2 paprika's
2 tl paprikapoeder, 1 tl gemalen komijn, 1/2 tl gedroogde oregano
1 blikje kidneybonen (à 200g)
1 blikje maïs (à 200g)
1 blik tomatenblokjes (à 400g)
150g geraspte kaas
Verse koriander 
Olijfolie
Peper/Zout

Bereidingswijze:
Snipper de ui, snijd het rode pepertje fijn en snijd de paprika's in stukjes. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en vet een grote ovenschaal in met wat olijfolie.

Zet een hapjespan op het vuur met wat olijfolie. Fruit de ui samen met de rode peper en pers de tenen knoflook uit boven de pan. Bak even kort tot alle geuren en smaken vrij komen. Gebruik zoveel rode peper als je zelf lekker vindt. Voeg het vegetarische gehakt toe en bak 3 minuten mee. Doe hierna de paprika's bij het gehakt en bak alles ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de kruiden toe met wat peper en zout en bak even kort mee. Spoel de maïs en de bonen om. Voeg ze toe aan de pan samen met de tomatenblokjes. Voeg eventueel nog een scheutje water toe, als de saus te dik is. Roer alles goed door en laat het geheel nog even pruttelen.

Pak nu de wraps erbij. Doe een schep saus op een wrap, rol de wrap op en leg deze in de ovenschaal. Herhaal dit met de andere wraps. Strooi de geraspte kaas over de wraps en bak ze nu ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de wraps met wat koriander en wat zure room. Deze guacamole is ook echt heerlijk bij de burrito's!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.