Rode linzensoep

Ben je op zoek naar een super lekkere en goedkope maaltijd? Dan is deze rode linzensoep echt iets voor jou! Deze heerlijke Indiase soep kost bijna niks en je kunt er een heel leger mee voeden. Ideaal dus, als je het mij vraagt. Serveer de soep met een lekker naanbrood en wat crème fraîche. Wedden dat je hem vaker gaat maken? 

 

Voor 6 personen

Ingrediënten:
300g rode linzen
250g zoete aardappelen
1 ui
2 tenen knoflook
1 stukje verse gember
1 wortel
1 rode paprika
1 tl garam masala, 1 tl paprikapoeder
1 blik kokosmelk (à 400g)
1 blik tomatenblokjes (à 400g)
1 liter groentebouillon
Verse koriander
Crème fraîche
Kokosolie
Zwarte peper


Bereidingswijze:
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukjes. Snijd de ui, de knoflook en de gember fijn. Snijd de wortel en de paprika ook in stukjes. Spoel de rode linzen alvast af in een zeef.

Verhit wat kokosolie in een grote soeppan en bak de ui, de knoflook en de gember 3 minuten. Voeg dan de zoete aardappels, de wortel en de paprika toe en bak nog eens 5 minuten.

Voeg de garam masala en de paprikapoeder toe en bak even kort mee, zodat de geuren vrijkomen. Voeg daarna de tomatenblokjes, de kokosmelk, de bouillon, de linzen en wat zwarte peper toe en breng de soep aan de kook. Laat alles ongeveer 30 minuten doorkoken op laag vuur, met de deksel op de pan. Roer af en toe even door, anders koeken de linzen aan. 

Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg eventueel nog wat extra bouillon toe voor een wat dunnere soep. Serveer de linzensoep met wat crème fraîche en de verse koriander.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.