Vega Tikka Masala

Laatst ben ik naar een super leuk foodtruck festival geweest met een groepje vrienden. De Kip Tikka Masala die ik daar heb gegeten kreeg ik maar niet uit mijn hoofd... Mijn vriend was super nieuwsgierig naar hoe een 'tikka' nou precies smaakte en dus dook ik mijn keukentje in! Deze vega variant bevat kipstukjes van Vivera en lekkere verse champignons. De kruidige tomatensaus is zo ontzettend lekker! Ik gebruik kokosmelk in plaats van slagroom, voor extra smaak. Als je nou niet zo veel kruiden in huis hebt, kun je ook een currypasta gebruiken. Gelukkig zijn er hele lekkere currypasta's te koop. Kies dan de Tikka Masala currypasta en voeg 2 à 3 eetlepels toe in plaats van de kruiden. Volg verder gewoon het recept zoals hieronder aangegeven. 

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
300g zilvervliesrijst
1 doosje vegetarische kipstukjes (Vivera)
250g champignons
1 rode paprika
1 ui
3 tenen knoflook
1 stukje verse gember
1 rood pepertje
2 tl garam masala, 1 tl kurkuma, 1 tl paprikapoeder, 1 tl gemalen komijn, 1/2 tl gemalen koriander  
1 klein blikje tomatenpuree (à 70g)
1 blik tomatenblokjes (à 400g)
1 pakje kokosmelk (à 200ml)
Zout/Peper
Kokosolie  
Verse koriander

 

Bereidingswijze:
Begin met het koken van de rijst. Zet een pan met water op het vuur en kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

Snipper de ui en snijd de gember  en het rode pepertje fijn. Gebruik zoveel rode peper als je lekker vindt. Snijd de champignons in vieren en de rode paprika in stukjes. Zet een wok op het vuur met wat kokosolie. Bak hierin de ui glazig samen met de gember en de rode peper en pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de kipstukjes toe en bak deze kort mee.

Als de kipstukjes even hebben gebakken, voeg je de champignons en de rode paprika toe. Bak deze ongeveer 8 minuten mee.

Doe ondertussen alle kruiden in een schaaltje en meng even door. Voeg de kruiden toe aan de pan en laat deze even bakken zodat de geuren en smaken vrijkomen.

Voeg dan de tomatenpuree toe en laat deze even een minuutje ontzuren. Hierna kunnen de tomatenblokjes en de kokosmelk worden toegevoegd. Roer alles goed door en laat de tikka masala nog minstens 10 minuten pruttelen op laag vuur.

Serveer de tikka masala met de rijst en wat verse koriander.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.