Snelle pasta met romige tomatensaus
Soms heb je wel eens van die drukke momenten... Dan heb je gewoon weinig tijd (en zin) om uitgebreid te koken. Je wilt natuurlijk alsnog gewoon wat lekkers op tafel toveren! Ik grijp in dat geval vaak naar dit recept. Een super lekkere pasta met heel veel smaak, zonder al te veel gedoe. Echt een aanrader, dit recept!
Voor 4 personen
Ingrediënten:
400g pasta
1 ui
1 teen knoflook
1 courgette
1 paprika
250g champignons
500ml gezeefde tomaten
2 el kruidenroomkaas
200g cherrytomaatjes
125g zachte geitenkaas
Verse basilicum
Olijfolie
Peper/Zout
Bereidingwijze:
Zet een grote pan met water op het vuur en breng dit aan de kook. Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Ik gebruikte hier tagliatelle, maar elke soort pasta zal lekker zijn!
Snipper de ui en snijd de paprika en de courgette in stukjes. Snijd de champignons in vieren. Zet een hapjespan op het vuur en verhit wat olijfolie. Bak eerst de ui glazig en pers de knoflook uit boven de pan. Als de knoflook lekker begint te ruiken, kunnen de paprika, de courgette en de champignons in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.
Hierna kun je de gezeefde tomaten, en de kruidenroomkaas toevoegen. Meng alles even goed door elkaar. Laat de saus 5 minuten pruttelen op laag vuur.
Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Meng even goed door. Verdeel de pasta over de borden. Halveer de cherrytomaatjes en hak de basilicum wat fijner. Verdeel deze over de pasta en verbrokkel er ook wat geitenkaas overheen. Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties