Ravioli ovenschotel
Dit recept wilde ik zo graag met jullie delen... Het is mijn ravioli ovenschotel. Heel simpel om te maken maar zo ontzettend lekker! Je maakt mij überhaupt al heel gelukkig met een ravioli, maar dit recept doet er net even een schepje bovenop. De saus met mascarpone en het kaaskorstje maken dit echt het perfecte weekendrecept. Bereid je voor op het ultieme comfort food!
Voor 4 personen
Ingrediënten:
500g verse ravioli
1 ui
2 tenen knoflook
2 rode paprika's
250g cherry tomaatjes
500ml gezeefde tomaten
3 tl rode pesto
3 el mascarpone
1 handje verse basilicumblaadjes
1/2 zakje geraspte kaas
1 handje Parmezaanse kaas, geraspt
Olijfolie
Peper/Zout
Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook. Dit is alvast voor de ravioli. Als het water kookt, zet je het vuur laag en doe je de deksel op de pan. Wacht nog even met het toevoegen van de ravioli.
Snipper de ui en snijd de paprika's in stukjes. Zet een hapjespan op het vuur en verhit wat olijfolie. Bak eerst de ui glazig en pers de knoflook uit boven de pan. Als de knoflook lekker begint te ruiken, kunnen de paprika's in de pan. Breng op smaak met peper en zout. Bak de paprika's ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.
Hierna kun je de gezeefde tomaten, de pesto en de mascarpone toevoegen. Meng alles goed door elkaar. Voeg de verse basilicumblaadjes toe en laat de saus even 5 minuten pruttelen op laag vuur. Dit is het moment om de ravioli toe te voegen aan de pan met water. Kook de ravioli zoals aangegeven op de verpakking.
Halveer de cherrytomaatjes en voeg deze samen met de ravioli toe aan de saus. Meng even goed door en doe het geheel in een ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas en de Parmezaanse kaas over de ravioli en bak voor ongeveer 25 minuten in de oven, tot de kaas een mooi korstje heeft gevormd.
Reactie plaatsen
Reacties