Pizza's op Turks brood

Net zoals de Tortizza's, is dit een hele snelle en lekkere manier om pizza's te maken. Als je pizza's met een dikke bodem lekker vindt, is dit recept echt wat voor jou! Je gebruikt geen pannen en je bent binnen 20 minuten klaar. Echt ideaal voor op een vrijdagavond, als je moe uit je werk/school komt! En ik bedoel... Wie houdt er nou niet van pizza!? Beleg 'm gewoon met wat jij zelf lekker vindt. Echt een aanrader! 

 

Voor 2 personen

Ingrediënten:
1 Turks brood (vers of afbak)
500g pastasaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
1/2 courgette
100g champignons
1 paprika
50g gorgonzola of andere zachte kaas
1/2 zakje geraspte kaas
Verse basilicum 

 

Bereidingswijze:
Leg een bakplaat klaar met een bakpapiertje. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Snijd het Turkse brood doormidden, zodat er 2 pizzabodems ontstaan. Leg de bodems op de bakplaat.

Besmeer deze vervolgens met de pastasaus. Laat een randje over net zoals bij een echte pizza. Snijd de courgette en de champignons in plakjes en verdeel ze over de bodems. Snijd de paprika in stukjes en leg deze er ook op. Verbrokkel de gorgonzola en verdeel deze over de pizza's samen met de geraspte kaas.  

Bak de pizza's nu 15 minuten in de voorverwarmde oven. Houd ze wel in de gaten want het kan hard gaan! Serveer de pizza's met wat verse basilicum.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.