Pasta met roomsaus van zongedroogde tomaatjes

Ik heb wel eens van die dagen dat ik laat thuis kom uit mijn werk en echt even zin heb in wat lekkers! Het moet dan natuurlijk wel simpel zijn... Niet te veel ingrediënten en snel op tafel. Deze pasta is dan ideaal! Je hoeft alleen wat champignons te snijden en hij is binnen 15 minuten klaar. Daarnaast is hij ook nog eens goddelijk lekker! De romige saus met de gepureerde zongedroogde tomaatjes heeft zó veel smaak. Echt het proberen waard!  

 

Voor 4 personen

Ingrediënten:
300g pasta
400g champignons
1 pot zongedroogde tomaatjes (à 295g)
250ml crème fraîche
2 tenen knoflook
4 el pijnboompitten, geroosterd
Verse basilicum
Olijfolie
Peper/Zout  


Bereidingswijze:
Zet alvast een pan met gezouten water op voor de pasta. Kook de pasta hierin al dente.

Snijd de champignons in vieren. Zet een grote hapjespan op het vuur met wat olijfolie. Bak de champignons 8 minuten op middelhoog vuur, samen met wat peper en zout.  

Giet de zongedroogde tomaatjes af en spoel ze om. Doe ongeveer 3/4e van de tomaatjes in een hoge mengbeker, samen met de crème fraîche en de tenen knoflook. Voeg een klein scheutje water toe en pureer alles glad met een staafmixer. Breng eventueel op smaak met peper en zout.  

Voeg de saus toe aan de pan. Meng even goed met de champignons en verwarm de saus nog 5 minuten.

Giet de pasta af en meng deze met de saus. Rooster eventueel de pijnboompitten. Snijd de overige zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Serveer de pasta met de tomaatjes en de pijnboompitten. Doe er ook nog wat verse basilicum bij. Heerlijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.