Pasta met champignons in romige pestosaus
Ik at dit gerecht laatst bij twee studenten in Amsterdam. Ik vond 'm super lekker en heb hem thuis meteen nagemaakt! Het recept is ook gewoon een typisch studentenrecept. Deze pasta is smaakvol, goedkoop en heel snel klaar. De pestosaus is lekker romig door de crème fraîche, maar de rucola maakt het geheel toch fris. Je hebt deze pasta letterlijk binnen vijftien minuten op tafel staan! Hij vult goed, dus je hebt niet zo veel nodig. Echt super lekker!
Voor 3 à 4 personen
Ingrediënten:
200g volkoren penne rigate
250g champignons
1 kleine ui
1 teen knoflook
2 el pijnboompitten, geroosterd
2 handjes rucola
125g crème fraîche
3 el groene pesto
Parmezaanse kaas
Olijfolie
Peper/Zout
Bereidingswijze:
Zet alvast een pan met gezouten water op voor de pasta. Kook de pasta hierin al dente.
Snipper de ui en snijd de champignons in vieren. Zet een grote hapjespan op het vuur met wat olijfolie. Fruit de ui en pers de knoflook uit boven de pan. Bak 2 minuten, totdat de knoflook lekker begint te ruiken. Voeg de champignons toe en bak ze 5 minuten mee op middelhoog vuur.
Voeg nu de crème fraîche en de pesto toe aan de pan. Meng alles even goed door en verwarm de saus nog 3 minuten.
Giet de pasta af en meng deze met de saus. Leg op elk bord een handje rucola. Serveer hier de pasta op. Eindig met de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas.
Reactie plaatsen
Reacties