Pasta als in Lady en de Vagebond
Laatst zag ik ergens een recept voorbij komen van pasta met gehaktballetjes en een tomatensaus. Deze pasta deed me zo erg denken aan Lady en de Vagebond! Ik heb deze film vroeger wel 100 keer gezien... Mijn favoriete scène was natuurlijk de 'pasta scène'. Een Italiaanse chef serveert dan zijn Spaghetti Speciale. Zo leuk om die twee hondjes hun spaghetti op de zien slurpen!
Ik heb een hele lekkere vegetarische versie gemaakt van deze pasta. Je kunt in principe alle soorten vegetarische balletjes gebruiken. Ik zou alleen wel echt voor een spaghetti kiezen. Zo is de pasta net als in Lady en de Vagebond!
Voor 2 à 3 personen
Ingrediënten:
200g volkoren spaghetti
1 doosje vegetarische balletjes
1 ui
1 grote teen knoflook
1 wortel, grof geraspt
2 rode paprika's
10 zoete cherrytomaatjes
400g pastasaus (kant-en-klaar of zelfgemaakt)
1 handje verse basilicum
Parmezaanse kaas
Olijfolie
Peper/Zout
Bereidingswijze:
Zet eerst een pan met water op het vuur voor de pasta. Voeg wat zout toe aan het water en kook de spaghetti al dente.
Snijd alvast de ui en de paprika's en rasp de wortel grof. Zet een hapjespan op het vuur met wat olijfolie. Bak eerst de vegetarische balletjes even 5 minuten, zodat ze een mooi kleurtje krijgen. Voeg hierna de ui toe en pers de knoflook uit boven de pan. Bak ongeveer 3 minuten.
Na 3 minuten kunnen de paprika's erbij. Bak deze 8 minuten mee op middelhoog vuur. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg deze toe, samen met de geraspte wortel. Bak 3 minuten mee.
Voeg als laatst de gezeefde tomaten toe en laat het geheel nog even lekker pruttelen. Doe de spaghetti bij de saus, en serveer met wat Parmezaanse kaas en wat verse basilicum.
Reactie plaatsen
Reacties