Makkelijke lasagne
Dit is helemaal geen klassieke lasagne, maar hij is echt super lekker! Als je een lasagne in een Italiaans restaurant bestelt, krijg je meestal een variant met gehakt en bechamelsaus. Ook echt lekker, daar niet van! Maar dit is net even een gezondere versie. Veel makkelijker ook. Je hoeft namelijk geen bechamelsaus te maken. Deze lasagne zit vol met groenten en bovenop zit een heerlijk kaaskorstje met stukken geitenkaas... Als je deze lasagne nog makkelijker wilt maken, neem je gewoon een zak met voorgesneden groenten. Dit werkt ook prima!
Voor 3 à 4 personen
Ingrediënten:
250g verse lasagnebladen
1 fles passata di pomodoro (à 690g)
1 doosje vegetarisch gehakt
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1 courgette
1 aubergine
250g champignons
1 el Italiaanse kruiden
1 handje verse basilicum
1 zakje geraspte kaas
125g zachte geitenkaas
Peper/Zout
Olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 185 graden.
Snipper alvast de ui en snijd de groenten in stukjes. De champignons vind ik het lekkerst in kwarten, maar plakjes kan ook.
Zet een grote hapjespan op het vuur met daarin een beetje olijfolie. Bak de ui glazig en pers de knoflook uit boven de pan. Bak even 1 minuut mee, tot deze lekker begint te ruiken. Voeg dan het vegetarische gehakt toe en bak dit 3 minuten mee. Doe de groenten bij het vega gehakt in de pan, maar bak deze niet te lang. Ze gaan ook nog de oven in. Ik bak ze ongeveer 8 minuten
Nu kunnen de passata en de Italiaanse kruiden erbij. Snijd de basilicum wat fijner en voeg deze ook toe. Als de saus te dik is kun je eventueel wat water toevoegen.
Pak er een ovenschaal bij. We kunnen nu namelijk beginnen met het samenstellen van de lasagne. Begin met een laag groentesaus. Doe hier vervolgens om en om de pastabladen en de saus bovenop. Het is ook lekker om er nog wat geraspte kaas tussen te doen.
Eindig met een laag saus en doe daar de geraspte kaas bovenop. Dit wordt straks een heerlijk kaaskorstje! Verbrokkel de geitenkaas en verdeel deze over de geraspte kaas.
Bak de lasagne nu voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Reactie plaatsen
Reacties
Hoi Maartje! Super leuk dat je mijn recept geprobeerd hebt! Ik gebruik zelf altijd het vegagehakt van Vivera, maar die van Quorn vind ik ook super. Het zou ook kunnen dat de knoflook verbrand is. Dit gebeurt soms vrij snel al en kan een hele bittere smaak geven! Als dit het geval is, kun je de knoflook pas later aan het gerecht toevoegen (in dit geval samen met de groenten) of je kunt er ook voor kiezen om wat knoflookpoeder te gebruiken. Ik hoop dat het werkt! Groetjes, Amber
Nu al twee keer geprobeerd maar elke keer wordt het gerecht wat bitter door het vega gehakt, had ik ook met een Bloemkoolschotel. Wat voor merk gebruik jij voor je vegagehakt?