Pompoenrisotto met geitenkaas

Joehoe! De pompoenen zijn er weer! Overal waar je kijkt op de markt zie je ze liggen. Ik kan hier echt het hele jaar naar uitkijken...Pompoen is gewoon super leuk om mee te koken. Deze risotto maak ik elk jaar en het is altijd een feestje. De combinatie met de geitenkaas is echt heerlijk. Zeker een aanrader voor in de herfst!

 

Voor 2 personen

Ingrediënten:
150g risottorijst
400g pompoenstukjes
250g champignons
1 ui
2 tenen knoflook
1 liter groentebouillon
2 tl gedroogde salie
50g zachte geitenkaas
2 el pompoenpitten
Olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Zet een pan op het vuur en breng hierin 1 liter bouillon aan de kook.

Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Leg een bakplaat klaar met een bakpapiertje. Leg 400g pompoenstukjes op de bakplaat. Het moeten wel kleine stukjes zijn. De kant-en-klare pompoenstukjes moet je dus nog even wat kleiner snijden. Besprenkel de pompoenstukjes met wat olijfolie, peper, zout en 1 theelepel salie. Hussel alles goed om en rooster de pompoenstukjes vervolgens 20 minuten in de oven.

Gebruik een grote hapjespan of een braadpan voor de risotto. Eerst gaan we hierin de champignons bakken. Snijd de champignons in vieren. Bak de champignons ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur samen wat peper en zout. Leg de champignons hierna even aan de kant op een diep bord.

Als de pompoen klaar is, pureer je de helft van de stukjes glad met een staafmixer. Doe dit eventueel met wat bouillon. Zo pureert het wat makkelijker. De rest van de stukjes bewaar je samen met de champignons. 

Snipper de ui en bak deze nu in dezelfde hapjespan in een scheutje olijfolie. Pers 2 tenen knoflook uit boven de pan en bak een minuutje mee. Hierna voeg je de risottorijst toe en bak je deze in ongeveer 3 minuten glazig. Voeg ook 1 theelepel gedroogde salie toe.  

Als de rijst glazig ziet kun je beginnen met het continu toevoegen en droogkoken van de bouillon. Dit duurt in totaal ongeveer 25 minuten. Wat ik zelf het makkelijkst vind, is om dit met een grote soeplepel te doen. Ik voeg telkens 2 soeplepels bouillon toe. Zodra de bouillon is opgenomen doe ik er weer 2 soeplepels bouillon bij. Dit proces herhaal ik dan tot de 25 minuten om zijn. 

Als de rijst gaar is, draai je het vuur uit en voeg je de champignons en de pompoenstukjes toe met nog 1 laatste scheut bouillon. Doe de pompoenpuree ook bij de risotto. Roer alles goed door en laat de pan met de deksel erop nog 5 minuten staan.

Serveer de risotto met de geitenkaas en de pompoenpitten. Eet smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.