Provençaalse ovenschotel

Deze ovenschotel is een super simpel bijgerecht dat je met elke gelegenheid kunt serveren. Bak er bijvoorbeeld een groenteburger bij en je hebt een perfecte maaltijd voor doordeweeks. Of serveer hem tijdens een luxe diner met deze courgette frietjes en allerlei soorten tapas. Je kunt overigens alle groenten gebruiken die je maar in huis hebt!  

 

Voor 3 à 4 personen

Ingrediënten:
500g vastkokende aardappels
250g snoeptomaatjes
1 rode ui
1 courgette
1 aubergine
3 tenen knoflook  
2 tl Provençaalse kruiden
1 handje verse basilicum
3 el extra vierge olijfolie
2 handjes geraspte kaas
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Snijd de aardappels in stukken en kook ze ongeveer 12 minuten in water met wat zout. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.

Snijd de rode ui, de courgette en de aubergine in stukjes. Halveer de tomaatjes en pel de knoflooktenen.

Doe alle ingrediënten in een grote ovenschaal. Voeg de Provençaalse kruiden, de basilicum, wat peper, zout en de olijfolie toe en hussel alles om. Strooi wat geraspte kaas over de ovenschotel en bak hem nu ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.