Pasta met spruitjes
Zoals jullie hier al eens hebben kunnen lezen, lustte ik vroeger nooit spruitjes. Pas nu besef ik me dat mijn familie (sorry Mam, sorry Oma) ze gewoon nooit echt lekker heeft bereid. Spruitjes moet je helemaal niet koken! In dit recept bak ik de spruitjes met een uitje en wat knoflook en samen met wat Parmezaan en walnoten is dit mijn favoriete winterpasta. Echt leuk om eens te proberen! Op deze manier lust iedereen spruitjes. ;-)
Voor 3 personen
Ingrediënten:
200g pasta
300g spruitjes
1 ui
2 tenen knoflook
1 flesje kookroom (à 250ml)
1 citroen
2 handjes Parmezaanse kaas
2 handjes walnoten
150g snoeptomaatjes
Verse basilicum
Olijfolie
Peper/Zout
Bereidingswijze:
Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking. Doe dit in een grote pan met water en wat zout.
Maak ondertussen de spruitjes schoon en halveer ze. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Zet een hapjespan op het vuur met wat olijfolie en bak de spruitjes ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur tot ze een mooi kleurtje hebben gekregen. Voeg dan de ui en de knoflook toe en bak even 2 minuten mee. Voeg een scheutje kookvocht van de pasta toe en laat de spruitjes nog even een paar minuten stomen met de deksel op de pan.
Voeg daarna de room toe aan de pan, samen met de Parmezaanse kaas en wat verse basilicum. Voeg ook wat citroenrasp en wat citroensap toe. Doe dit lekker naar smaak. Breng de saus verder op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan en snijd of breek ze daarna wat kleiner. Halveer ook de snoeptomaatjes.
Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Roer alles goed door en laat de pasta nog even staan met de deksel op de pan.
Serveer met de tomaatjes, de walnoten, wat verse basilicum en nog wat Parmezaan. Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties