Pasta met rode pesto

Deze pasta laat zien dat je met een paar pure ingrediënten, een heerlijk gerecht op tafel kunt zetten. Dit vind ik echt geweldig aan de Italiaanse keuken! Bij deze pasta is het wel van belang dat je je pesto zelf maakt. Het gerecht heeft op deze manier zo veel smaak dat je eigenlijk niets anders meer nodig hebt. Serveer de pasta met een lekkere salade, zoals deze Caprese.   

 

Voor 2 personen

Ingrediënten:
250g verse pappardelle
1 groentebouillonblokje
3 el zelfgemaakte rode pesto, klik hier voor het recept
Parmezaanse kaas
Zout


Bereidingswijze:
Zet eerst een grote pan water op het vuur voor de pasta. Voeg een bouillonblokje aan het water toe. Kook de pasta al dente. Vang bij het afgieten een kopje kookvocht op en doe de pasta terug in de pan.

Maak ondertussen de pesto volgens het recept.

Doe 3 eetlepels van de rode pesto bij de pasta in de pan. Voeg wat van het opgevangen kookvocht toe en roer de pasta goed door. Laat hem nog 2 minuten staan met de deksel op de pan.

Serveer de pasta met wat Parmezaanse kaas en een lekkere salade!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.