Pasta met peterseliepesto

Zelf pesto maken is een klusje van niks en het is zo veel lekkerder dan pesto uit een potje! Je kunt er eindeloos mee variëren. Neem eens een ander kruid en/of andere noten en je hebt gelijk een heel nieuwe smaak. Dit keer koos ik voor peterseliepesto. De pesto was zo intens en lekker dat de pasta zelf niet veel meer nodig had. Een rood uitje en wat blokjes courgette en je bent klaar! 

 

Voor 2 personen

Ingrediënten:
200g tagliatelle
1 rode ui
1 teen knoflook
1 courgette
3 el peterseliepesto, klik hier voor het recept
Parmezaanse kaas
Olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Voeg lekker wat zout toe aan het kookwater. Maak de pesto zoals aangegeven in het recept.

Snijd de ui in halve ringen en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de courgette in blokjes. Verhit wat olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en de courgette ongeveer 6 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af en vang een kopje van het kookvocht op. Voeg de pasta, samen met de pesto en een beetje kookvocht toe aan de hapjespan. Roer alles goed door en laat de pasta nog 3 minuten staan met de deksel op de pan.

Serveer de pasta lekker met wat Parmezaanse kaas!  

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.