Pasta alla Caprese

Dat de combinatie van mozzarella, tomaat en basilicum echt hemels is, weten we inmiddels allemaal wel. De Caprese salade is dan ook een echte klassieker. Vandaag toverde ik deze simpele salade om in een heerlijke warme maaltijd. Ik gebruikte in dit geval farfalle, maar elke soort pasta zal hier lekker bij zijn. De basilicum laat ik terugkomen in de vorm van groene pesto, zodat elk hapje deze smaken bevat. De Pasta alla Caprese staat ook nog eens binnen 10 minuten op tafel. Wat wil je nog meer? 

 

Voor 2 personen

Ingrediënten:
200g farfalle
2 el groene pesto
2 el pijnboompitten, geroosterd
250g snoeptomaatjes
1 bol mozzarella (à 125g)
1 tl gedroogde oregano
2 handjes verse basilicum
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Kook de farfalle al dente in een grote pan met water met wat zout. Doe dit zoals aangegeven op de verpakking.

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan, snijd de tomaatjes door de helft en snijd de mozzarella in stukjes.

Giet de pasta af en doe terug in de pan. Voeg de pesto, de geroosterde pijnboompitten, de tomaatjes, de oregano, de basilicum, de stukjes mozzarella en wat peper en zout toe. Meng alles goed door, doe de deksel op de pan en laat de pasta zo nog 5 minuten staan.

Serveer de pasta met wat extra basilicum, wat Parmezaanse kaas en eventueel wat rucola. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.