Amber's Preitaart

Mijn vriend zeurt al maanden om een preitaart. Steeds als ik hem vroeg wat hij wilde eten, begon hij over zo'n quiche. Toen de preien laatst in de aanbieding waren bij de Deen, kon ik er niet meer onderuit... Gelukkig had ik wat inspiratie om er een leuke twist aan te geven! Zie hier mijn recept voor een preitaart. Heerlijk met pesto en geitenkaas! Wil je de bodem van de quiche nou graag zelf maken? Op deze pagina vind je een super lekker recept. 

 

Voor 6 personen

Ingrediënten:
8 plakjes bladerdeeg
3 preien
1 rode paprika
4 eieren
125ml crème fraîche
1 scheutje melk
1 tl Italiaanse kruiden
2 à 3 tl groene pesto
3 handjes geraspte kaas
100g zachte geitenkaas
Olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 190 graden. Vet een quichevorm of een springvorm van 24cm in met wat roomboter. Laat het bladerdeeg even ontdooien.

Snijd de preien in ringen en de paprika in stukjes. Zet een koekenpan op het vuur met wat olijfolie. Bak hierin de groenten kort op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Doe 4 eieren samen met de crème fraîche in een mengkom. Voeg de Italiaanse kruiden toe, samen met de pesto en een scheutje melk. Meng alles goed door elkaar met een vork en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel het bladerdeeg over de quichevorm. Leg de prei en de paprika op de bodem van de quiche. Giet hier het ei mengsel overheen. Verdeel de geraspte kaas over de quiche en eindig met wat verbrokkelde geitenkaas.

Bak de quiche nu 40 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.