Carrot Cake

Bij deze wil ik mijn recept voor Carrot Cake met jullie delen. Ik ben echt weg van Carrot Cake! De speculaasachtige smaken in combinatie met een creamcheese frosting vind ik goddelijk. Man o man... Ik ben dus echt verslaafd aan creamcheese frosting... Ik kan er niks aan doen! Als ik ook ergens een taartje met deze frosting op het menu zie staan, moet ik het gewoon bestellen. Best erg eigenlijk. Nog erger is het dat ik me echt kan irriteren als er zo'n mini beetje frosting op de taart zit. Ik snap gewoon niet waarom... Dat is toch juist het beste van de hele taart?! Op mijn carrot cake vind je daarom gewoon een goede laag frosting. De cake zelf is luchtig maar toch 'moist'. Dit komt doordat er olie wordt gebruikt in plaats van boter. De noten en de rozijnen zijn ook een hele lekkere toevoeging! 

 

Voor 10 personen

Ingrediënten:
275g bloem
1 tl bakpoeder
1/2 tl baksoda
1 tl speculaaskruiden, 1 tl kaneel
1/2 tl zout

300g wortels, grof geraspt
4 eieren
225ml zonnebloemolie
275g lichtbruine basterdsuiker
2 tl vanille extract
100g rozijnen
100g gemengde noten

Voor de creamcheese frosting:
400g roomkaas, op kamertemperatuur
100g roomboter, op kamertemperatuur
250g poedersuiker
1 tl vanille extract
1 el citroensap

Benodigdheden:
2 bakvormen van 20cm
1 grote mengkom
1 kleine mengkom
Rasp
Garde
Spatel
Mixer
Paletmes
Bakpapier

 

Bereidingswijze:
We beginnen met de voorbereidingen. Rasp de wortels grof. Zorg dat je 300 gram wortelrasp hebt. Vet twee bakvormen van 20cm in met wat roomboter en leg een bakpapiertje op beide bodems. Verwarm de heteluchtoven voor op 160 graden.

Nu kunnen we beginnen met het echte werk! Doe de eieren, de olie, de suiker en de vanille in een grote mengkom en mix dit even goed met een garde. Doe de wortelrasp hierbij en roer door met een spatel.

Doe de bloem, bakpoeder, baksoda, speculaaskruiden, kaneel en het zout in een kleine mengkom. Hussel alles even goed door elkaar. Voeg dit toe aan de grote mengkom. Voeg ook de noten en de rozijnen toe. Meng alles met een spatel tot er een mooi beslag ontstaat. Meng niet te lang, anders wordt je cake heel zwaar!

Verdeel het beslag nu over de twee bakvormen. Bak de cakes ongeveer 35 minuten in de oven. Houd het goed in de gaten want elke oven is anders. Check eventueel even met een satéprikker of de cake gaar is. Als hij er schoon uitkomt is de cake gaar. Nog niet gaar? Bak de cakes dan gewoon wat langer.

Laat de cakes goed afkoelen. Als de cakes zijn afgekoeld, kunnen we beginnen met de frosting. Wacht echt tot de cakes zijn afgekoeld! Anders druipt al je heerlijke frosting van de cake af... Doe de boter, roomkaas, poedersuiker, vanille en het citroensap in een mengkom. Roer alles eerst even door en pak daarna de mixer erbij. Mix alles ongeveer 3 minuten tot een luchtige frosting.

Leg een cake op een bord of serveerschaal. Smeer hier een lekkere dikke laag frosting op en leg de andere cake erbovenop. Frost nu de rest van de cake. Ik doe dit met een paletmes, maar een lepel of een normaal mes werkt ook prima! Dit geeft juist een extra rustieke look.

Eigenlijk moet de cake nu nog een uurtje de koelkast in. Zo krijgt de frosting de tijd om wat vaster te worden. Maarja... Zie dat nog maar eens vol te houden! Bij mij was de cake al gesneuveld. ;-) Bewaar de cake in de koelkast, zo blijft hij zeker nog 2 dagen lekker. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.