Herfstsoep met flespompoen

De flespompoen is mijn favoriete pompoen. Ik word er helemaal blij van als ze weer op de markt liggen! Deze soep maak ik graag en geeft mij echt het ultieme herfstgevoel. De geuren van salie en pompoen en dan samen met de geroosterde ui en appel... Super lekker!

 

Voor 6 personen

Ingrediënten:
1 grote flespompoen
2 uien 
2 stengels bleekselderij
2 wortels
4 tenen knoflook
2 appels
1 tl gedroogde salie, 1 tl gedroogde tijm
1 liter groentebouillon
100ml room
Olijfolie
Peper/Zout

 

Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met een bakpapiertje.

Snijd alle ingrediënten in grove stukken. De schil van de pompoen kun je eventueel laten zitten. Verwijder het schilletje van de tenen knoflook, maar laat deze verder heel.

Leg alles nu op de bakplaat, samen met de tijm, salie, peper, zout en wat olijfolie. Hussel alles om met je handen en rooster 30 minuten in de oven.

Zet ondertussen een soeppan op het vuur met 1 liter groentebouillon. Na 30 minuten voeg je alle geroosterde ingrediënten toe aan de bouillon.  Laat 5 minuten doorkoken, voeg de room toe en pureer de soep dan glad met een staafmixer. Voeg eventueel meer bouillon toe voor een wat dunnere soep.

Serveer de soep met wat zachte geitenkaas en wat pompoenpitten. Of zoals ik met olijfbrood met hummus. Echt een super lekkere herfstsoep en ook nog eens heel makkelijk om te maken!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.