Drie kazen pasta met champignons

Heb je iets te vieren? Of wil je jezelf gewoon een keer goed verwennen? Doe het dan alsjeblieft met deze pasta. Super snel, super makkelijk en te lekker! De volle smaak van de kazen in combinatie met de champignons is echt heerlijk. De walnoten maken het bovendien helemaal af. In principe is het recept voor 2 personen, maar het is wel een erg vullende pasta. Zelf zou ik er daarom een lekkere salade bij serveren. Dan kun je er zelfs met 3 personen van eten. 

 

Voor 2 à 3 personen

Ingrediënten:
250g pappardelle of tagliatelle
1 kleine ui
2 tenen knoflook
250g champignons
125ml slagroom
75g gorgonzola
100g Emmentaler, geraspt
1 handje Parmezaanse kaas, geraspt
1 handje verse peterselie
2 handjes walnoten
Olijfolie
Peper en zout


Bereidingswijze:
Zet een pan met gezouten water op het vuur en kook hierin de pasta al dente. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes.

Doe wat olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui. Pers de knoflook uit boven de pan en bak deze kort mee. Voeg de champignons toe en bak deze 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de slagroom toe en laat deze warm worden. Snijd de gorgonzola in kleine stukjes en rasp de Emmentaler en de Parmezaan. Voeg de kazen in delen toe aan de pan. Roer net zolang tot alle kazen gesmolten zijn en de saus deze heeft opgenomen.

Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de saus. Roer nog een keer goed door.

Giet de pasta af en doe deze bij de saus in de pan. Meng alles goed door en doe de deksel op de pan. Laat de pasta zo nog 3 minuten staan met de deksel op de pan.

Hak de walnoten grof. Serveer de pasta samen met de walnoten, wat extra Parmezaan en wat verse peterselie!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.