Zelfgemaakte Pizza

Er gaat niets boven een zelfgemaakte pizza! Ik ben sowieso een enorme fan van pizza. Het fijne aan het zelf maken van je pizza is dat je hem kan beleggen met wat jij wilt. Pizza is daarom ook een perfect gerecht om je restjes op te maken! Op de foto heb ik een heerlijke Pizza Vegetariana gemaakt. Met spinazie, champignons, paprika, tomaatjes en maïs. Pizza maken is ook echt heel leuk om te doen! Probeer het een keer en je zult zien dat het ook totaal niet moeilijk is. 

 

Voor 4 pizza's

Ingrediënten:
Voor het deeg:
500g bloem
300ml water
2 el extra vierge olijfolie
1 zakje gist (à 7g)
2 tl zout
1 tl suiker

Voor de pizzasaus:
1 blikje tomatenpuree (à 70g)
1 blik tomatenblokjes (à 400g)
1 kleine ui
2 tenen knoflook
1 tl gedroogde oregano
1 tl Italiaanse kruiden
Olijfolie
Peper/Zout

Voor de topping:
Verschillende groenten naar keuze
Mozzarella
Geraspte kaas
Verse basilicum

 

Bereidingswijze:
Begin op tijd met het maken van het deeg. Dit moet namelijk 2 uur lang rijzen. Om het deeg te maken doe je alle ingrediënten in een grote mengkom. Meng eerst door met je handen en kneed het deeg daarna 10 minuten lang, tot er een mooie deegbal is ontstaan. Aan het begin is het deeg nog wat plakkerig, maar je moet gewoon blijven kneden! Vet de kom in met wat olijfolie en smeer de deegbal zelf ook een beetje in. Dek de mengkom nu af met wat plasticfolie en laat 2 uur rijzen.

Voor de saus gebruik ik zelf meestal een steelpannetje. Verwarm wat olijfolie en snipper de ui. Bak de ui glazig en pers de knoflook uit boven het pannetje. Bak even 1 minuut mee. Voeg hierna de tomatenpuree toe en laat deze even 2 minuten ontzuren. Voeg dan de tomatenblokjes en de kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed door en laat 10 minuten pruttelen op laag vuur met de deksel op het pannetje. Roer af en toe even door. Pureer de saus hierna met een staafmixer en laat nog 10 minuten pruttelen. Je houdt waarschijnlijk wat saus over, maar deze is prima in te vriezen voor de volgende keer! Of gebruik hem in een lekkere pasta

Verwarm na 2 uur de heteluchtoven voor op de hoogst mogelijke temperatuur. Leg een bakplaat op zijn kop neer met een bakpapiertje erbovenop.

Verdeel de deegbal in 4 gelijke delen. Maak hier weer 4 balletjes van. Strooi wat bloem op het keukenblad en rol een deegbal uit met een deegroller. Maak er mooie ronde plakken van. Leg de pizzabodem nu eerst op de bakplaat! Als je hem al hebt belegd, krijg je hem er later niet meer op. Rol de rand weer een beetje op. Zo wordt deze straks wat dikker in de oven.  

Smeer de saus nu op je pizza en beleg hem met je favoriete topping. Gebruik niet te veel pizzasaus maar doe wel genoeg geraspte kaas op de pizza! Bak de pizza's 15 à 20 minuten in de oven. Verdeel na het bakken nog lekker wat verse basilicum over de pizza.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.