Tiroler Gröstl

Ben jij ook zo'n fan van wintersport? Ik kijk er nu al naar uit! Heerlijk skiën met de familie! Wat het wintersporten natuurlijk nog leuker maakt, zijn alle typisch Oostenrijkse gerechten op de piste. Ik ben echt verslaafd aan Kaiserschmarrn, Goulash en natuurlijk: Tiroler Gröstl! Zie hier mijn overheerlijke vega versie van dit gerecht. 

 

Voor 2 à 3 personen

Ingrediënten:
400g vastkokende aardappels
1 doosje vegetarische spekjes (à 150g)
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
1/2 courgette
250g champignons
2 à 3 eieren
1 tl majoraan, 3 tl gedroogde bieslook
Verse peterselie
Olijfolie
Peper/Zout


Bereidingswijze:
Snijd de aardappels in grote blokjes en kook ze 10 minuten. De schil kun je laten zitten. Dit wordt juist heel lekker straks! Na 10 minuten giet je de aardappels af en laat je ze even uitwasemen.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de aardappeltjes nu 15 minuten op hoog vuur. Voeg tijdens het bakken wat peper, zout en een theelepel bieslook toe.

Zet ondertussen ook een hapjespan op het vuur met wat olijfolie. Bak de vegetarische spekjes hierin 4 minuten, voordat je de groenten toevoegt. Snipper de ui, snijd de paprika en de courgette in stukjes en snijd de champignons in vieren. Voeg de ui toe aan de spekjes en pers de knoflook uit boven de pan. Bak even kort mee.

Voeg hierna de overige groenten toe en bak deze nu 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper, zout en de majoraan.

Voeg de groenten toe aan de aardappels (of andersom, dat kan ook). Bak de eieren in een van de pannen die je al hebt gebruikt. Bak 2 of 3 eieren, afhankelijk van het aantal personen. Zorg ervoor dat de dooier lekker zacht blijft. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de Gröstl met de eieren, de overige theelepels bieslook en met wat verse peterselie.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.