Shakshuka

Shakshuka is een van mijn nieuwste ontdekkingen en ik ben echt helemaal fan! Je ziet dit gerecht al een tijdje voorbijkomen op allerlei foodblogs, maar ik had het nog nooit geprobeerd. Stom! Het is juist zo'n makkelijk gerecht. Je kunt alle groenten en kruiden gebruiken die je maar in huis hebt. Ook ideaal om je restjes op te maken dus! Daarbij is Shakshuka echt comfort food. Je zet de pan op tafel en kunt gewoon lekker dippen. Dit moet je gewoon proberen!

 

Voor 2 à 3 personen

Ingrediënten:
1 aubergine
2 paprika's
1 ui
1 teen knoflook
1 tl paprikapoeder, 1/2 tl gemalen komijn, 1/4 tl korianderpoeder
1 blik tomatenblokjes
4 eieren
2 bosuitjes
Verse kruiden
Vers brood
Olijfolie
Peper/Zout

 

Bereidingswijze:
Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Snipper de ui en bak deze glazig. Pers de knoflook uit boven de pan en bak mee tot de knoflook lekker begint te ruiken.

Snijd de paprika's en de aubergine in stukjes en voeg ze toe aan de koekenpan. Bak ze ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur, samen met de kruiden.

Voeg dan de tomatenblokjes toe en roer alles goed door. Als alles lekker aan het pruttelen is, maak je 4 kuiltjes in de saus met een pollepel. Breek in elk kuiltje een ei.

Laat de eieren nu zachtjes garen met de deksel  op de pan.

Strooi de bosuitjes en de verse kruiden over de Shakshuka. Serveer hem met een lekker vers brood erbij! Wij dippen het brood meestal gewoon zo in de pan. Heerlijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.