Nacho ovenschotel
Wie houdt er nou niet van nacho's? Ik vind ze echt heerlijk! Vooral met zo'n krokant kaaskorstje... Met deze ovenschotel maak je van nacho's een lekker Mexicaans hoofdgerecht. Meestal zie je nacho's natuurlijk als voorgerecht of als bijgerecht langskomen. Door het vegetarische gehakt en de bonen is dit echter een lekker vullende maaltijd. De ovenschotel is ook nog eens super snel klaar! Je gebruikt maar een pan en hij hoeft maar 10 minuten onder de grill. Echt te lekker als je van nacho's houdt! Serveer de ovenschotel met een zelfgemaakte guacamole.
Voor 4 personen
Ingrediënten:
2 doosjes vegetarisch gehakt
1 ui
2 tenen knoflook
1 rood pepertje
3 paprika's, rood geel en groen
1 blik maïs (à 400g)
1 blik kidney bonen (à 400g)
2 blikken tomatenblokjes (à 400g)
1 tl paprikapoeder, 1 tl komijn, 1/2 tl oregano
1 zak nacho's
1 zakje geraspte kaas
Zure room
Olijfolie
Peper/Zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op de grillstand met 200 graden.
Snijd als eerst de ui, het pepertje en de paprika's in stukjes. Gebruik zoveel rode peper als je lekker vindt. Zet een hapjespan met wat olijfolie op middelhoog vuur. Bak de ui glazig met het rode pepertje en pers de knoflook uit boven de pan. Bak even 1 minuut, tot de knoflook lekker begint te ruiken.
Voeg de kruiden toe en bak ze even kort mee. Voeg dan het vegetarische gehakt toe. Bak even 3 minuten.
Voeg de paprika's toe en breng op smaak met peper en zout. Bak ze 8 tot 10 minuten mee op middelhoog vuur. Nu kunnen ook de maïs, bonen en tomatenblokjes in de pan. Roer alles goed door en laat het geheel nog even pruttelen.
Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en leg de nacho's er bovenop. Strooi lekker wat geraspte kaas over de nacho's.
Zet de ovenschaal nu 10 minuten onder de grill, tot de kaas mooi gesmolten is.
Serveer met de zure room en eventueel wat guacamole. Heerlijk!
Reactie plaatsen
Reacties