Italiaanse stamppot
In de winter vind ik een stamppot dus echt heerlijk! Wist je dat dit ook prima vega kan? Echt super lekker om eens te proberen! Zonder spek en rookworst is je maaltijd natuurlijk ook meteen een stuk lichter en gezonder. Hier geef ik mijn stamppot een Italiaanse twist door zongedroogde tomaatjes en basilicum toe te voegen. Dit is absoluut een van mijn favoriete stamppotjes!
Voor 2 personen
Ingrediënten:
2 Toscaanse carrés
400g kruimige aardappels
150ml melk
1 kleine ui
2 tenen knoflook
1 paprika
1 kleine courgette
50g zongedroogde tomaatjes
1 tl Italiaanse kruiden
1 handje verse basilicum
Olijfolie
Peper/Zout
Bereidingswijze:
Schil de aardappels. Zet een grote pan met water en wat zout op het vuur en kook de aardappels hierin in 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze uitwasemen. Verwarm ondertussen de melk in een steelpannetje. Stamp de aardappels fijn met een pureestamper en voeg de melk toe. Roer alles door tot er een mooie aardappelpuree is ontstaan.
Snijd ondertussen alle groenten in stukjes. Bak de ui glazig in wat olijfolie in een grote koekenpan en pers de knoflook uit. Bak even kort mee. Voeg hierna de paprika en de courgette toe. Bak ongeveer 8 minuten op middelhoog vuur.
Bak de Toscaanse carrés zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de tomaatjes in kleine stukjes en voeg toe aan de aardappelpuree, samen met de groenten, de Italiaanse kruiden en de verse basilicum. Meng alles goed door elkaar.
Serveer de stamppot met wat extra basilicum en met de Toscaanse carré.
Reactie plaatsen
Reacties