Superfood Granola
Om het jaar goed en gezond te beginnen, heb ik mijn standaard granola omgetoverd tot een echte superfood versie. De zaden en pitten zijn een ontzettend lekkere toevoeging! Gebruik gewoon de superfoods die je in huis hebt, of die makkelijk te vinden zijn. Als je geen agavesiroop kunt vinden, werkt honing ook prima. Meestal verkopen ze dit overigens gewoon in de supermarkt. Als je geen cup maatschepjes hebt, gebruik dan gewoon een standaard thee mok.
Voor 1 weckpot
Ingrediënten:
2 cups grove havermout
1 cup gemengde noten
1 cup gemengde pitten en zaden (pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, chiazaad)
4 el agavesiroop
3 el kokosolie
1 el vanille extract
1 tl kaneel
1 1/2 cups superfoods (gojibessen, kokoschips, cacaonibs)
Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 140 graden.
Hak de noten eventueel wat fijner met een hakmes. Dit kun je ook in de keukenmachine doen.
Meng in een grote kom de havermout, noten, pitten, zaden, kaneel en het vanille extract. Smelt de kokosolie in een pannetje, samen met de agavesiroop. Voeg toe aan de havermout en meng alles goed door.
Leg een bakpapiertje op een bakplaat. Verdeel het mengsel over de bakplaat. Rooster de granola ongeveer 45 minuten in de oven. Hussel de granola na 25 minuten even om.
Laat de granola afkoelen. Voeg de superfoods toe aan de granola en hussel alles goed om.
Bewaar de granola in een afgesloten pot. Je kunt het zo wel twee weken bewaren.
Reactie plaatsen
Reacties