Sinterklaas Granola
Nu de Sint weer in het land is, zie je ze overal liggen... Die overheerlijke pepernoten! Met deze granola is je ontbijtje echt een feest. Alle smaken die je aan Sinterklaas doen denken, zitten erin. Deze is zeker het proberen waard! Als je geen cups hebt, kun je ook gewoon een mok gebruiken. Het gaat alleen om de verhoudingen.
Voor 1 weckpot
Ingrediënten:
2 cups grove havermout
1 1/2 cups gemengde noten
1/4 cup ahornsiroop
1/4 cup zonnebloemolie
1 el vanille extract
2 tl sinaasappelrasp, 1 tl kaneel, 1 tl speculaaskruiden
2 cups kruidnoten
Bereidingswijze:
Verwarm de heteluchtoven voor op 140 graden.
Hak de noten eventueel wat fijner met een hakmes. Dit kun je ook in de keukenmachine doen.
Meng in een grote kom de havermout, noten, kaneel, sinaasappelrasp, speculaaskruiden en het vanille extract. Voeg de olie en de ahornsiroop toe en meng het geheel goed door elkaar met een spatel.
Leg een bakpapiertje op een bakplaat. Verdeel het mengsel over de bakplaat. Rooster de granola ongeveer 45 minuten in de oven. Hussel de granola na 25 minuten even om.
Laat de granola afkoelen en snijd ondertussen de kruidnoten in stukjes. Voeg deze toe aan de granola en hussel alles goed om.
Bewaar de granola in een afgesloten pot. Je kunt het zo wel twee weken bewaren.
Reactie plaatsen
Reacties